Skip links

Pojačanje LRR team-u

Sa zadovoljstvom Vas obavještavamo da je kao doktorand na projektu u sklopu natječaja Razvoj karijera mladih istraživača zaposlen kolega Jere Drpić.

Rođen je u Splitu 1989. godine. Diplomirao je arheologiju na Odjelu za arheologiju Sveučilišta u Zadru, 2015. god. Stručni ispit za kustosa stječe 2017. god. nakon stručnog osposobljavanja za rad u Gradskom muzeju Varaždin. Iste godine je zaposlen kao kustos na zamjeni, na arheološkom odjelu u istoj instituciji.  U institutu za arheologiju zaposlen je 2019. kako zamjena u odjelu za znanstvenu arheološku dokumentaciju (Arhindoks). U rujnu 2020. godine zaposlen je u istoj instituciji u svojstvu asistenta/doktoranda na uspostavnom projektu Hrvatske zaklade za znanost „LIFE ON ROMAN ROAD: communications, trade and indentities on Roman roads in Croatia from 1st – 8th CE“.

Sudjelovao je na više sustavnih arheoloških istraživanja, arheoloških nadzora i terenskog pregleda u svojstvu dokumentarista, voditelja ili zamjenika voditelja istraživanja u zemlji i inozemstvu od kojih se izdvajaju sustavna istraživanja na antičkom lokalitetu „Novo Selo-Bunje, Brač“ 2016.-2019. godine (Institut za arheologiju Zagreb, CNRS Centre Camile Julian (Aix-en-Provence), Université Paris-Est Marne-la Vallée (Paris).

Područje njegovog znanstvenog interesa uljučuje razdoblje antike, arheološki GIS, arheologija krajolika, arheologija cesta, rimske ceste, eksperimentalna arheologija

Radujemo se budućoj suradnji.http://www.iarh.hr/hr/djelatnici/jere-drpi

Join the Discussion

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.